безтраншейні
технології
Ми на Facebook
Читайте наш блог

БУДІВНИЦТВО ВОЛОКОННО-ОПТИЧНОЇ ЛІНІЇ ЗВ'ЯЗКУ ДОБРОПІЛЛЯ - СЛОВ'ЯНСЬК

У грудні 2009 року в рамках прес-туру для журналістів, провідних ЗМІ Донецької області, ТОВ "Ремстройсвязь" провело церемонію, присвячену завершенню будівництва ВОЛЗ у напрямку м.Добропілля - м.Краматорськ - м.Слов'янськ.

Завдяки будівництву нової волоконно-оптичної лінії зв'язку жителі міст і населених пунктів отримали можливість користуватися високоякісними сучасними послугами зв'язку, в тому числі швидкісним доступом до глобальної мережі Інтернет на швидкості 2 Мбіт/с і вище. Введення в дію ВОЛЗ "Добропілля - Слов'янськ" дозволяє істотно поліпшити якість сервісного обслуговування абонентів і надасть користувачам доступ до повноцінного мультимедійного контенту - включаючи VOIP-телефонію, аудіо та відео конференції, плюс IP-TV з можливістю "відео за запитом", - відзначила прес-служба оператора.

Слід зазначити, що при будівництві об'єкту підрядником застосовувалися найсучасніші способи будівництва: переходи під існуючими дорогами (проколи під дорогою), підземними та надземними комунікаціями, водними перешкодами, лісопосадками, ярами і т.д. виконувалися методом горизонтального направленого буріння за допомогою установки ГНБ Ditch Witch JT2020 MACH 1, прокладка броньованого кабелю в землю за допомогою вібраційного гідравлічного кабелеукладача КВГ-2 і траншеєкопача Ditch Witch RT95, монтаж муфт виконувався спеціальними високоточними зварювальними апаратами.

Основні техніко-експлуатаційні показники лінії:

  • Загальна довжина прокладки кабелю ВОЛЗ на магістралі та відгалуженнях, у тому числі: - 94,594 км
    • по м.Добропілля - 1,766 км
    • на ділянці Добропілля-Краматорськ - 65,269 км
    • по м.Краматорську - 13,972 км
    • на ділянці Краматорськ-Слов'янськ - 6,900 км
    • по м.Слов'янськ - 6,687 км
  • Кількість ділянок горизонтального направленого буріння (ГНБ) - 39 шт.
  • Загальна довжина ділянок направленого горизонтального буріння (ГНБ) - 1598 м
  • Кількість необслуговуваних регенераційних пунктів (НРП) - 4
  • Кількість муфт на трасі ВОЛЗ - 9
  • Кількість базових станцій до яких передбачаються відгалуження - 9

Представник Замовника ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (UМС/МТС) в своєму виступі подякував будівельників компанії-підрядника ТОВ "Рембудзв'язок" за співпрацю та взаєморозуміння, якісну роботу та надійні партнерські відносини, підкресливши, що зв'язківці завжди тримають слово - виконують взяті на себе зобов'язання в строк і з належною якістю. А також зазначив: "Волоконно-оптичні лінії зв'язку це на сьогоднішній день один з найбільш сучасних, надійних і перспективних способів передачі будь-якої інформації, будь-якого контенту. І що навіть самі нові технології бездротового доступу не забезпечать такий надійності та стабільності передачі інформації, яку дають лінії зв'язку, традиційно прокладені в землі, особливо із застосуванням сучасних матеріалів і способів прокладки, а також висловив сподівання, що подальше співробітництво ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (UМС/МТС) и ТОВ "Рембудзв'язок" сприятиме забезпеченню населення і підприємств України телекомунікаційними послугами Європейського рівня.

Прес-служба ТОВ "Рембудзв'язок"